Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ταβερνάκι "η Αλύπα" στο καλά κρυμμένο επίνειο στη Μάνη


Χρόνους και χρόνους μακριά σε έναν τόπο σκληρό αλλά αγνό ο άνθρωπος στέριωσε με το πολυμήχανο μυαλό του στην άκρη του Ταινάρου του Ποσειδώνα Ιερό για να ηρεμήσει τις εξωτικές δυνάμεις της θάλασσας αλλά και του ίδιου του, του εαυτού.

Για να το δεις το Ιερό στο ακροτατο της Μάνης πρέπει να αφήσεις τους θορύβους, τους δρόμους και τη τεχνολογία και να πλησιάσεις τα αερικά, να δεις πως ζούσαν οι περασμένες οι γενιές. Για να φτάσεις όμως εκεί θα πρέπει να διασχίσεις όλη τη Μάνη.
Η διαδρομή μοιάζει με μια δύσκολη εξίσωση που πρέπει να λύσεις...  πέτρα στην πέτρα, ξεμόνια και πολεμόπυργοι προβάλλουν παντού και σε ακουμπάει πάντα ο ήλιος στη δύση του ή στην ανατολή. 
Μια αίσθηση, απόκοσμη, μα σε αυτό το τόπο που ξεκινάς για μια απλή διαδρομή αν τον αφουγκραστείς με αγάπη σου χαρίζει τα πάντα. Βουτιά στο παρελθόν και όραμα για το μέλλον... 
Οι άνθρωποι της Μάνης, διατηρούν την όμορφη κληρονομιά μας. Κάπου ανάμεσα στη διαδρομή αυτή στης θάλασσας την άκρη, κάτω από το χωριό Νύφι βρίσκεται το κρμμένο της επίνειο, η  Αλύπα.  
Στο μύχο της η μικρή ταβέρνα "η Αλύπα" συνοψίζει τη πέτρα και τη θάλασσα μακριά από όλα τα άλλα... Φρέσκο ψάρι, καλή παρέα και ουζάκι με το κύμα να χαϊδεύει τις αισθήσεις...
με τη κυρία Ποτίτσα από το ταβερνάκι στην Αλύπα επικοινωνούμε στα τηλ. 2733021010 & 6972923635